torstai 24. kesäkuuta 2021

Puutarhahommia

 Olen viettänyt hetken hiljaiseloa, sillä pohjoispuolen naapurini on terrorisoinut koko hienoa asuinaluettamme sen verran tiuhaan tahtiin, että hänelle oli kertakaikkiaan annettava pieni opetus.
En ole tainnut kertoakaan kyseisistä naapureista ennen, sillä kyseinen perhe muutti kiusakseni vasta vajaa vuosi sitten.
Naapuriperheeseen kuuluu isä, äiti, noin kymmenvuotias poika, sekä 17-vuotias tytär, joka onkin ainut positiivinen puoli koko tyhjäntoimittajaperheessä.
Kirsikkana kakun päällä on puolivuotias vauva, joka rääkyy, mylvii ja mölyää tauotta meitä muita ihmisiä systemaattisesti terrorisoimassa. Eikö tuollaista sikiötä voi huudattaa vaikka jossain hillokellarissa tai maanalaisessa bunkkerissa? Minä en moista melusaastetta ainakaan halua kuunnella!

Perheen isän Toyotanraadosta on katkennut pakoputki ja tämä kääpiökokoinen insinöörin irvikuva on ajellut sillä pörisevällä jätekasallaan jo viikon niin, että joka perkeleen ihminen 10 kilometrin säteellä tietää aina, kun äijä lähtee kauppaan ostamaan sitä halvinta kusilageria, jota puodeista löytyy.

Äijänkuvatus kehtasi vielä pahoitella "autostaan" aiheutuvaa melua minulle jokunen päivä sitten.
"Mulla meni perkele pakoputki poikki ja tämä auto pitää pahaa ääntä. Olen pahoillani aiheutuvasta meluhaitasta." -Sanoi tämä läski esittäen muka jollakin tapaa pahoillaan olevaa.

Vastasin aurinkoisella ja lempeällä äänellä: "Ei se mitään, pakoputkia katkeilee välillä, kulutusosat ovat kulutusosia ja toisinaan ne vaan tulevat tiensä päähän. Etköhän sä ton kuntoon saa kuitenkin ensitilassa."

"Joo, oon jo varannutkin ajan autohuollosta, mutta valitettavasti menee juhannuksen yli ennen, kuin ehtivät laittaa tämän koslan taas kuntoon." -sanoi äijä ilman pienintäkään oikeaa katumusta naapuruston rauhan rikkomisesta.

"No toihan on lyhyt aika, ei se minua ainakaan häiritse millään muotoa jos nyt et ihan keskellä yötä huudata tota autoasi. Ton tyypin kanssa kannattaa sitten olla aika varuillaan. Hän on todella häiriintynyt yksilö ja tuntuu suuttuvan ihan pienimmistäkin jutuista" -Vinkkasin kulottajahomon asuntoa kohden.

"Häntä en tunnekaan ollenkaan, mikäs hänessä sitten on vialla jos kerran on häiriintynyt"?- Kyseli talttahammas uteliaana.

"Voi kuule. Siitä asti, kun hän tuohon muutti niin kenelläkään ei ole ollut mukavaa tällä alueella. Hän aiheuttaa jatkuvaa melua, polttelee kaikenlaisia saappaita tonttinsa rajoilla, aiheuttaa yhtä ja toista vahinkoa ja häiriötä, jne. Tarina kertoo, että hän olisi jopa varastanut jonkun likakaivontyhjennysautonkin ja käynyt tyhjentämässä sen paskakuorman jonkun ihmisen mökin ikkunasta sisään. Kaikenlaista kiusaa ja pahaa mieltä hän aiheuttaa kaikille. Kyseessä on ihan A-luokan kusipää. Kannattaa olla varuillaan hänen kanssaan." -Kerroin kulottajan toimista ja huomasin insinöörimarakatin ilmeen vakavoituvan.

"Jaa toiko se tyyppi on? Mulle kerrottiinkin muuton yhteydessä, että täällä on joku sekopää riehumassa, mutta ne jutut olivat niin absurdeja, että suhtauduin niihin lähinnä vitsinä. Eikös tollanen tyyppi pitäisi yhteisvoimin laittaa ojennukseen? Eihän se nyt käy päinsä, että yksi ihminen pilaa kaikkien muiden viihtyvyyden. Pakkohoitoon se pitäisi laittaa" -pohti hämmästynyt pätkä rumaa päätänsä raapien.

"Olen ehdottomasti samaa mieltä" totesin ja lähdin kävelemään kohti kotiani.

Olin äärimmäisen tyytyväinen itseeni, sillä se tietynlainen naapuririidan siemen oli nyt kylvetty ja varsin hedelmällisen oloiseen maaperään kaiken lisäksi. Olin varma, että pääsen tulevaisuudessa korjaamaan sellaista satoa, että parhaassa tappauksessa pääsisin molemmista mulkuista lopullisesti eroon, kunhan nyt vain malttaisin pelata korttini oikein.

Seuraavana yönä hiivin näiden uusien naapureitteni pihaan ja puukotin perheen Simo -pojan molemmat jalkapallot puhki ja tyhjensin vielä koko porukan polkupyörien renkaat ja saatoin vahingossa sivaltaa leukullani pari rengasta tämän apinan autostakin puhki. Koko homman kruunasi vartavasten kaupasta ostamani uretaanipullo jonka tyhjensin viimeiseen pisaraan asti äijän pakoputkeen.
Perheen lastenvaunuihin päätyi suuri kasa kadun varrelta löytämääni koiranpaskaa.
Olin niin tyytyväinen itseeni, että poltin suuren Kuubalaisen sikarin asuntoni länsipuolen parvekkeella ja siemailin suurella mielihyvällä viskiäni, tuntien niin suurta voitonriemua, etten ollut aikoihin moista tuntenutkaan. 

Seuraavana päivänä vierailin paikallisessa maatalouskaupassa ja ostin heiltä 12 tuliterää moottorisahaa ja poistin niistä kaikista teräketjut. Olin sattunut kuulemaan, että kulottajahomo oli lähtenyt mökilleen remonttia tekemään, sillä se pieni kakkakepponen oli kai lopulta aiheuttanut astetta mittavammat vahingot äijän kämppään.
Tiesin, että tie oli vapaa ja hiivin homon pihalle, lähelle näiden uusien pösilöiden rajaa ja tempaisin sahat käymään yksi toisensa jälkeen. Lukitsin kaikkien sahojen kaasuliipaisimet nippusiteillä pohjaan ja poistun paikalta. Meteli oli korvia huumaava aamuneljältä, jolloin täälläpäin on muuten kovin hiljaista.

Luikin kotiini ja katselin, miten hetken päästä uusien naapureitteni valot syttyivät ja lopulta pihalle astui hölmistyneen näköinen läski insinööriapina.
Olin tietenkin itse vaihtanut kalliin kerraston päälleni ja kömmin itsekin pihalle muka unista esittäen.
Kävelin naapurin luokse ja kysyin : "Mitä helvettiä täällä oikein tapahtuu?" Meteli oli niin järjetön, ettei sitä pysty mitenkään tässä hyvin kuvailemaan.

"Sen mäkin haluan tietää!"- sanoi tuohtunut kusipää ja lähdimme yhdessä kohti äänen lähdettä.
Kulottajahoon pihalle päästyämme "löysimme" nurmikolta kuolemaa karjuvat moottorisahat.

"Mitä ihmettä?" - karjui naapuri metelin yli niin kovaa, kuin pystyi ja en silti kuullut oikein mitään..

Sammuttelin sahoja yksi kerrallaan ja lopulta hiljaisuus palasi jälleeen vallitsevaksi ääneksi. Korvissamme toki soi sen verran kovaa, että hiljaisuus oli vain teoreettista..

"Voi saatana!, Onneksi olkoon! Tätä mä tarkoitin, kun kerroin tästä tyypistä. Hän on nyt kai sitten hermostunut siitä sun pakoputkesta. Tää äijä on juuri tällainen! Kaveri on valmis laittamaan vaikka puolen vuoden palkkansa kiinni uusiin sahoihin, jotta voi kostaa sinulle muka kärsimänsä vääryyden. Ihan helvetin sairas tyyppi." -paasasin suu vaahdossa ja esitin tyrmistynyttä niin hyvin, että se meni täydestä läpi.

"Se saatanan mulkku oli käynyt meilläkin, tärvelemässä kaikki perheen pyörät, automme, ja pojan leikkikalut. Oli jopa levittänyt paskaa meidän uusiin lastenvaunuihin. Tämä ei jää tähän, teen tästä aiheesta uuden rikosilmoituksen. Tämä tyyppi pitää saada vastuuseen teoistaan!" -karjui kääpiö ja heristi vielä nyrkkiään sanojaan voimistaakseen. "
Tälle kiusanteolle on tultava nyt loppu. Raukkamaisinta asiassa on se, että tämä saatanan persereikä on itse paennut paikalta, kun ei selkeästi ole kestänyt aihauttamaansa melua."

"Olen ehdottomasti samaa mieltä, että tästä pitää tehdä rikosilmoitus ja kaveri on saatava hoitoon. Katso nyt näitä kaikkia hänen uhrejaankin." -Osoitin paikalle saapuneita unisia hölmistyneen näköisiä hahmoja, joita oli yhteensä kymmenkunta paikalla.

"Tämä ei todellakaan jää tähän!" -karjui äijä ja tuntui ruoskivan itseään yhä syvemmälle ja syvemmälle raivon ja kiukun maailmaan.

Lähdin itse kävelemään myhäillen kohti kotia. Siemen oli todellakin kylvetty ja itäminenkin oli hyvällä mallilla. Tästä siemenestä kasvaa vielä kaunis puu..


"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti