keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

Naapurisopua luomassa

 Naapurisuhteet ovat todella tärkeässä roolissa jokaisessa naapurustossa, joten olen päättänyt pitää huolen siitä, että täälläkin naapurit saavat oman osansa siitä lämmöstä ja rakkaudesta, jota me kaikki toisiltamme kaipaamme.

Avasin pelin varastamalla Jalosaarten, eli pohjoispuolen naapureiden pyykkinarulta kaikki perheen naispuolisten jäsenten alusvaatteet ja vein ne kulottajahomon takapihalla olevaan pieneen vajaan.  Piilotin ne vajaan niin, etteivät ne näkyneet ihan ensisilmäyksellä, mutta olivat kuitenkin löydettävissä melko helpolla. Heitin vajaan myös parin kondomipaketin kääreet ja soitin varta vasten tätä keikkaa varten ostamallanini prepaidliittymällä hätääntyneen, mutta nimettömän soiton hätäkeskukseen ja kerroin, miten joku joku mies raahaa väkisin jotain naista kyseiseen vajaan. Annoin poliisille tarkan kuvauksen naapuristani, joten yksikään lainvalvoja ei voi erehtyä tästä lahon raiskaamasta tupajumista hänet tavatessaan.
Poliisi lupasi saapua paikalle kiireisenä ja minulla oli sopivasti aikaa viskoa tavaroita ympäriinsä ja luoda koppiin kunnon kamppailun jälkiä. Tästä se kulottajahomo ei ihan pienellä selviäkään. Raiskari saa selvitellä edesottamuksiaan poliisin kanssa tovin jos toisenkin.

Seuraavaksi tilasin samalla liittymällä Jalosaarten osoitteeseen 8 perhepizzaa paikallisesta pizzayrityksestä ja jäin seurailemaan tilannetta. Ensin saapuivat Pizzat ja sirkus oli valmis, sillä jalosaaren talttahammasäijä ja pizzalähetti saivat sen kokoluokan riidan aikaan, ettei paremmasta väliä. Tilanne ratkesi majavan eduksi ja pizzalähetti lähti renkaat sutien ja moottori kuolemaa huutaen riisikupillaan pois, pizzat mukanaan. Valitettavasti en saanut heidän karjumisestaan selvää, mutta huomasin varsin hyvin, että tunnelma meinasi mennä niin lämpimäksi, että on suorastaan ihme, etten päässyt seuraamaan Turkki vastaan Suomi välistä nyrkkeilymatsia.

Hetken päästä kulottajahomon pihaan kaarsi maija ja uusi näytös olikin valmis. Siniset miehet näkyivät mylläävän koko mulkeron kiinteistön ylösalaisin ja toinen poliiseista heilutteli kädessään vajasta löytämiään kaksipiippuisen melooniritsan ammuskuppeja. Hölmistynyt hintti sönkötti pihamaalla jotain, mutten valitettavasti saanut tästäkään keskustelusta selvää. Seurailin konjakkia ryystäen, miten tätä naapurin marakattia kammettiin maijan perään. Hetken päästä vajasta raahattiin enemmänkin naisten alusvaatteita ja silmukka kulottajahomon kaulassa senkuin kiristyi. Lopulta maija lähti pihalta vieden hölmistyneen pässin mennessään.

Olin päässyt hyvään alkuun, joten tartuin taas prepaidiini ja soitin erääseen betonifirmaan.
"Jalosaari tässä hei. Mä oon rakentamassa autotallia ja haluaisin tilata betoniauton, kun pitäisi ruveta valamaan talliin lattiaa" -tokaisin betonifirman urpolle, jonka henki haisi jopa puhelimen välityksellä koiranmakkaran ja hapantuneen maidon seokselta. 
"Vai sillä tavalla, minkäs verran sä tarviit tätä tuotetta?" -uteli tämä duunarireppana linjan toisessa päässä. Mistä helvetistä mä tällaisista tietäisin, ihan kuin mä olisin joku paskaduunien asiantuntia tai duunareiden ylin ystävä.
"Hmmm, tota... pistä yksi täysi autollinen tulemaan." -heitin lonkalta tajuamatta yhtään, mitä olin tekemässä.
"Yksikö vain? Se on kovin vähän, oletko varma, että se riittää?" -päti rasvanahka toisessa päässä luuriin huohottaen ja maiskuttaen.
"Joo riittää se. Tää on tosi pieni autotalli, eikä se lattian paksuuskaan hirveän iso ole" -Sanoin tälle uteliaalle idiootille ja mietin, että miksi hän haluaa tehdä kaikesta niin saatanan vaikeaa. Pitäisi huolen omista asioistaan ja lähettisi auton tulemaan, kun sitä kerran häneltä pyydetään.
"Entä sitten ne lattian raudotukset, miten ne on tehty?" -Tivasi älykääpiö ja huomasin ärsyyntyväni vähä vähältä enemmän.
"Tohon mä en osaa sanoa mitään, tässä oli ammattilainen ne tekemässä, joten kyllä niiden pitäisi olla kunnossa." -Väistelin tämän hikisen läskin näsäviisaita kysymyksiä.
"Vai niin, no kyllä se puoli varmaan kunnossa on jos kerran ammattilainen on ne tehnyt. Sitten vielä sellainen kysymys, että mitä karkeutta?" -Maanvaiva tivasi linjan toisessa päässä ja olin jo niin ärsyyntynyt jätkän loputtomasta kysymystulvasta, että olin valmis menemään apinan päälle ja torppaamaan sen puhelimen poikittain hänen perseeseensä. Minulla ei ollut aavistustakaan, miten tällaiseenkin kysymykseen tulisi vastata.
"Tätä mä oon itsekin vähän pohtinut ja ajattelin kysyä sulta ammattilaisen näkökulmaa tohon kysymykseen. Jos sä tekisit autotallia niin mihin ratkaisuun sä asiantuntijana päätyisit." -Väistin taas hikinaaman typerät kysymyksen varsin taidokkaasti.
"No jos mä olisin tallia rakentamassa niin vetäisin varmaan jotain kutosta sinne pintaan, jos se ei kerran kauhean iso talli ole. Ja ei tosiaan voi ollakaan jos tällä määrällä mennään." -Huohotti läski, kulostaen joltain runkkulinjojen fagottipojalta, jollaiselle me Nallin kanssa joskus soitimme ja teimme hänelle selväksi, että hänen pitäisi hakeutua mielisairaalaan hoitoon.
"No sitten ollaan ihan samoilla linjoilla, sitä mä itsekin ensisijaisesti mietin, mutta halusin saada asiantuntijan varmistuksen aiheeseen, kun tää ei ole mulle ihan niin tuttua alaa kuitenkaan. Pistä sitä tulemaan vaan. Koska auto olisi täällä?" -Tivasin ähkijältä ja mietin mielessäni tulevaa selkkausta.
"Jos sä sen tänään haluat niin valitettavasti menee ihan yölle, kun meillä ei ole sielläpäin autoja nyt. Yksi auto vie kuorman eräälle telakalle ja voisi ottaa sun betonit paluukuormassa, mutta valitettavasti se tarkoittaa sitä, että auto olisi teillä joskus yhden jälkeen yöllä." -Kultakurkku liversi sulosointuja korvaani.
"No mutta sehän on ihan täydellistä. Mulla on tässä lomaa ja teen näitä hommia mielelläni yön viileydessä, kun ei ole enää niin kuuma. Ei näillä helteillä viitsisi hirveästi repiäkään." -Totesin äijälle ja sovimme, että auto tulee yöllä ja olisin valmiina.

Kello 01:12 yön hiljaisuuden rikkoi ison dieselmoottorin raskas murahtelu. Vähä vähältä se läheni, kunnes pääsi perille rakkaan naapurini pihamaalle. Autosta hyppäsi ulos keltakypäräinen pönäkkä pätkä, jonka varressa oli mittaa arviolta 165 senttiä. Määrätietoisin askelein tämä sorkilleen nostettu sika harppoi kohti naapurin ulko-ovea.
Aikansa ovea taottuaan häirikön sinnikkyys palkittiin ja asuntoon alkoi syttyä joitain valoja. Hetkeä myöhemmin ovelle saapui naapurin hölmistynyt rusakkopoika.
Taaskaan en kuullut keskustelun sanoja, mutta ilmeisen kuumana ovella käytiin puolin ja toisin.
Tilanne eskaloitui sen luokan karjunnaksi, että kuulin terassilleni kommentteja sieltä, toisia täältä.
Ilmeisesti betoniporsas uhosi tyhjentävänsä kuormansa naapurin nurmikolle tai kaivoon. 
Naapurin marakatti puolestaan käski tätä betonikuskia painumaan helvettiin tontiltaan ja vähän äkkiä sittenkin.
Karjunta jatkui hetken aikaa ja miehet tönivät ja tuuppivat toisiaan hieman, mutta sen kummempaa nujakkaa tästäkään ei valitettavasti syntynyt.

Betonikuski joutui lopulta nielemään tappionsa ja saapasteli isoon katiskaansa hyvin kiukkuisena. En olisi uskonut, että noin raskas auto voi lähteä sellaisella vauhdilla pihapiiristä pois ja vielä täydessä lastissa. Mikäköhän ihme tuota naapurin miestä oikein vaivaa? On käsittämätöntä ilkivaltaa tilata turhaan tuollainen kalusto paikalle keskellä yötä. Minneköhän tämä onneton duunari nyt lastinsa sai kipattua, sillä autoon kuivuessaan se pilaisi koko kalliin auton. Tuskin kaatopaikatkaan tähän aikaan yöstä auki ovat, joten äijällä oli naapurin takia todellinen pähkinä purtavanaan. Sääliksi kävi yrittäjää, joka varmasti olisi halunnut päästä vain nukkumaan pitkän työpäivänsä jälkeen. 

Minua harmitti naapurin ilkivalta niin paljon, että päätin tilata hänelle invataksin oven taakse. Ehkä invakuski toimittaisi hänet mielisairaalaan, sillä kaverin kytkin tuntuu luistavan päivä päivältä enemmän. Hoitoon tuollainen yhteiskunnan ja naapurustonsa vastainen häirikkö kuuluu. Tämä tehtävä jääkööt sitten invakuskin harteille.
Minä lähdin hyvillä mielin nukkumaan, sillä olinhan tehnyt osani ja sysännyt naapuriani kohti mielenterveyspalveluita. 
Jos naapuri joutuisikin pitkäksi ajaksi suljetulle osastolle niin reiluna miehenä olisin valmis lohduttamaan hänen tytärtään vaikka pidemmänkin aikaa.
Hyvät naapurisuhteet ovat kaiken A ja O

4 kommenttia:

  1. Kyllä näistä saa aina päivän naurut, mutta ihan vakavissaan jos ollaan nii onhan toi kulottajahomon touhu ihan järjetöntä.

    VastaaPoista
  2. Harvoin tapaa noin mulkkua ihmistä ja on sanomattakin selvää, että mokoma torakka on pesiytynyt juuri minun naapuriini. Pitäisi olla jonkinlainen laillinen oikeus savustaa moiset hienostoalueiden turmelijat pois idylliä rikkomasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaa. Jos se ei olisi sitä sinun ruohonleikkua "lainannut" niin olisi välttynyt aika moneltakin asialta :D. Toisaalta mitä sitä voi odottaa lapin poromieheltä vai mikä eläinten rakastelija olikaan.

      Poista
  3. Niinhän se tässä elämässä menee, että jokaisella voimalla on yhtäläinen vastavoima. Niin makaa, kuin petaa.

    VastaaPoista