tiistai 22. maaliskuuta 2022

Tieterroria ja hyväntekeväisyyttä

 Ajelin kaikessa rauhassa Ferrarillani, kun tuulilasiini osui edessä ajaneen auton sinkoama renkaan nasta, tehden samalla tuulilasiini suuren iskeymän.
"Saatana!" -Karjuin autossani ja puin nyrkkiäni edessä ajavalle Pissan-kuskille. 
Minua ei sinänsä haitannut tuleva tuulilasin vaihto rahallisessa mielessä, sillä tappio ei ollut sen kummempi.
Minun tuloillani tällaiset tuulilasit vaihtotöineen vastaavat alle kahden minuutin työpanosta, joten rahasta se ei ole koskaan kiinni, näitähän voisi rikkoa ihan huvikseenkin.
Olen kerran vaihdattanut kurasta likaantuneen lasini uuteen, sillä vain köyhät ja seksuaalivähemmistöjen edustajat pesevät lasejaan huoltamoiden bensapumppujen äärellä olevilla sieniharjoilla. En myöskään halua kyseistä työtä palveluna, sillä minun autoanihan eivät mitkään homoseksuaalit kanki tanassa hivele, sitä vartenhan heillä on toisensa.
Minua harmitti tässä  rikkoutuneessa tuulilasissa se suunnaton vaiva, kun joudun etsimään puhelimeni pikavalikosta numeron ja saan selittää jollekin palkolliselleni, että tuulilasi pitää taas kerran vaihtaa.

Survaisin kaasun pohjaan ja Ferrarini ampaisi renkaat sutien sellaiseen kiitoon, että olin alta aikayksikön lasini tahallaan särkeneen liikenneterroristin rinnalla. Avasin oikean puoleisen sivulasini ja viskasin voimieni takaa sattumalta hanttarin lattialla lojuneen moska-vasaran kiusaajani takaoven lasista sisään. Heitossani oli sen verran voimaa, että rautapäinen ohjukeni lensi koko auton läpi, paiskautuen voimalla toisenkin puolen takalasista läpi.
Hölmistynyt parrakas trasselinaama menetti autonsa hallinnan ja paiskautui voimalla katukivetykseen, josta auto lensi ilmassa muutaman metrin matkan. Ilmalento päättyi neljän tai viiden kuperkeikan jälkeen siten, että auto jäi kyljelleen tien vieressä kasvavaa lehmusta vasten ja sisällä täyden linkouksen saanut papparainen oli saanut kokea ilmaiseksi huvipuiston hurmaa. Pappa itse selvisi rytäkästä valitettavasti vähäisin vammoin.

Pysähdyin autorusinan viereen ja huusin äijälle: "Mikä helvetti sinua oikein vaivaa? Ensin ammuskelet liikenteessä viattomia kanssa-autoilijoita rengasnastoilla ja sitten alat korjailla ajamaasi autoa moskalla. Olet selkeä hullu ja niin totta, kuin nimeni on Gunnar Malmqvist, aion saattaa sinut hoitoon. Muistapa nimeni: Gunnar Malmqvist!"
Kerroin äijälle erään liikemiehen nimen, joka oli kuukautta aiemmin vienyt nenäni edestä varsin tuottoisan diilin. Olin päättänyt kostaa äijälle vilunkipelin  ja nyt olin saanut kostoni. Parasta kaikessa oli se, että kyseinen traanikallo omisti saman värisen Ferrarin, kuin itsellänikin on, joten palaset loksahtelivat varsin hyvin paikoilleen.
Otin ukon parrasta kiinni, pyöräytin sen kierroksen verran nyrkkini ympärille ja kiristin otetta niin, että ukko kiljahti kivusta. 
"Muistakin jakossa, ettei Gunnar Malmqvistille vittuilla, saatanan torakka!" -Karjuin äijälle, potkaisin häntä polvellani sukukalleuksille ja jätin tämän maahan lyhistyneen tuppikullin vaikeroimaan puolittaisessa sikiöasennossa kadulle."

Hyppäsin autooni ja ajoin sen tarkoin valitusta paikasta mereen, jottei sitä lähiaikoina löydetä. Olihan tämä ehkä hintava uhraus, sillä auto oli vielä niin uusi, ettei tuhkakuppikaan ollut ehtinyt tulla, kuin puolilleen sikarintumpeista ja tankissakin oli vielä neljännes polttoainetta jäljellä." 
Tästä viisastuneena tilasin talliini kaksitoista uutta Ferraria, jos vaikka jatkossakin tulee odottamattomia yllätyksiä vastaan. 

Kyseinen nastaepisodi oli katkaissut ikävästi matkani varsinaisen määränpään ja jouduin ajamaan seuraavana päivänä uudestaan pankkiin. Olin ollut aikeissa lahjoittaa Ukrainan hätää kärsivälle kansalle pienehköä tukeani ja päätin samalla kaksinkertaistaa mitättömän avustukseni kahteen sataan miljardiin euroon. aiemman sadan miljardin sijaan.
Kyseinen summa vastaa noin viiden kuukauden palkkaani, joten ei tässä silti puille paljaille jäädä. Olen tehnyt vuosikymmeniä töitä ja tällaiset avustukset ovat nappikauppaa minulle. Toivon silti, että näillä rahoilla saadaan hätää kärsivälle kansalle pari tyynyä ja peittoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti